Wie is Ferdina

“Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse dingen”

 

 

 

 

Mijn naam is Monique Ploeg. Van jongs af aan zat ik naast mijn moeder achter de naaimachine. Het begon met zelf kleertjes maken voor mijn Barbiepop. Daarnaast heeft mijn oma mij leren haken en breien. Van lieverlee kwamen er steeds nieuwe hobby’s bij, zoals sieraden ontwerpen.

Mijn droombaan was altijd handwerk juf worden en heb hier ook de opleiding voor gevolgd. Maar het leven loopt niet altijd zoals gepland en heb eerst een totaal ander carrièrepad bewandeld. De opgedane commerciële ervaringen heb ik altijd als waardevol gezien.

Maar soms sta je op een kruispunt in het leven en besloot dat te gaan doen waar ik gelukkig van wordt, namelijk creatief bezig zijn. Het liefst werk ik met naald en draad en specifiek het maken van quilts.

 

Want wat er ook gebeurt in het leven, ik moet iedere dag creatief bezig te zijn. Maar dan wel professioneel. Zo is Ferdina Art Studio ontstaan.

 

Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse dingen. Dit kan een kleurencombinatie zijn van een boeket bloemen. Of vormen van eenvoudige gebruiksvoorwerpen.

Maar meestal begint een project met een stof- of materiaalkeuze en laat ik de materialen ‘tot me spreken’.