Tips! Onderhoud sieraden

Zo blijven je sieraden als nieuw

Wij verkopen sieraden die afgewerkt zijn met sterling zilver, RVS, geel- en rosé goud verguld sterling zilver. Bij de verguld sterling zilver sieraden is een laagje echt 14 karaat of 18 karaat goud over sterling zilver aangebracht.

Vergulde sterling zilveren sieraden verliezen na verloop van tijd wel hun gouden laagje. Hoe snel dit proces gaat, is afhankelijk van een aantal factoren, hoe vaak u de sieraden draagt en hoe u ze behandelt. Hier volgen een paar tips:

Dragen van uw sieraden

Edelstenen en parels zijn gevoelig voor verschillende stoffen zoals net aangebrachte crème, bodylotion en parfum. Wacht minstens een half uur voor het omdoen van de sieraden.  
Dit geldt ook voor haarlak en gel. Gebruik deze lang voordat u het sieraad draagt.

Draag sieraden tijdens normale activiteiten. Draad en sluitingen van het colliers en armbanden kunnen extra slijten door schokken en trillingen. Laat edelstenen niet lang in direct zonlicht liggen. Warmte en licht kunnen de kleur van de edelsteen beïnvloeden.

 

Edelstenen
Door het dragen kunnen het oppervlak en de edelstenen van het sieraad doffer worden. Dat kan komen door huidvet.
U kunt transparante edelsteen reinigen met een sopje van milde zeep en lauw water en een  zachte borstel. Daarna goed afspoelen en afdrogen met een katoenen doek.
Niet transparante edelstenen zijn meestal poreus en absorberen vloeistoffen, dus ook water en zeepsop. U kunt ze daarom beter met een licht vochtige doek schoonwrijven en daarna met een droge katoenen doek afdrogen. Matte natuurstenen kunnen glad worden door het dragen.

Parels
Parels worden steeds mooier naarmate u ze vaker draagt. De natuurlijke huidvetten hebben een beschermende werking op de parel en geven ze meer glans.

Zilver
Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxideren. Deze oxidatie is te zien door de verkleuring van het zilver dat eerst donkerder wordt en daarna zwart kan uitslaan. Het is een natuurlijk proces dat niet schadelijk is voor uw sieraden, mits u ze zo nu en dan even oppoetst met een zilverpoetsdoek. Ook (dag)licht heeft invloed op het oxideren van zilver.

 

 

Het opbergen van de sieraden

Berg sieraden het liefst donker op. En het liefst ook separaat om krassen te voorkomen.